Tervetuloa kotisivuillemme!

 

Vuonna 1946 Kansanavun johtajaksi tuli Jorma Savolainen. Hän alkoi kutsua kotiinsa sodanjälkeisen Suomen merkittäviä vaikuttajia. Vähitellen kokoontumiset tapahtuivat säännöllisesti tiistaisin. Ensin Savolaisen kotona ja sitten viipuritaustaisen hotelli Andrean suuressa kabinetissa. Kokoontumispäivän mukaan ryhmä kutsui itseään Tiistaikerhoksi. Myöhemmin epävirallinen nimi muuttui Korkkikerhoksi. Nimi kuvasi sitä, että jäsenet pysyivät aina pinnalla kaikissa tilanteissa.

Vuonna 1956 ryhmä päätti järjestäytyä viralliseksi organisaatioksi ja keskustelun jälkeen päätettiin liittyä Lions -organisaatioon, josta silloin jo monella oli myönteinen kuva. Kun Lions-Klubi oli päätetty perustaa, sille piti keksiä nimi. Klubi toimi alusta lähtien, kuten edelleenkin, alueellisesti riippumattomana. Hotelli Tornissa kokoontuvan klubin nimeksi päätettiin Torni - Viipurin Pyöreän Tornin mukaan. Perustajajäsenillä oli suurelta osin juuret luovutetulla alueella. Näin on osittain vieläkin.

Charter Night oli 17.5.1957 Teatteri-Grillissä. Seuraavan päivän sanomalehtiselostuksen mukaan Niilo Voipio puhui naisille ja Jorma Savolainen esitti kiitokset kummiklubille Lions Club Helsinki-Töölölle ja Lions-järjestölle. ”Virallisen ohjelman jälkeen seurattiin innostuneina Teatteri Jurkan esittämää näytelmää ja juhla jatkui tanssin, rattoisan seurustelun ja vapaan ohjelman merkeissä yön myöhäisiin hetkiin saakka.”